Mijn naam is Marieke van de Wouw.

Ik ben Psycholoog NIP en Psychotherapeut BIG. In 1997 behaalde ik mijn VWO diploma waarna ik Psychologie (in de gezondheidszorg) studeerde aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu: Universiteit van Tilburg). Na het volgen van extra vakken als klinische vaardigheden, psychotraumatologie en didactische vaardigheden voor psychologen (met bewijs van bekwaamheid voor het lesgeven in de Psychologie in het HBO en MBO) studeerde ik in 2002 af op het onderwerp ‘agressieregulatie bij volwassenen’ nadat ik stage liep bij GGZ Midden-Brabant, Tilburg (nu GGZ Breburg).

Hierna heb ik in totaal 10 jaar als preventiefunctionaris / basispsycholoog en later als psychotherapeut (opleiding psychotherapie gevolgd bij Rino Zuid van 2006-2010) in loondienst bij deze GGZ gewerkt. Ik deed ervaring op met het uitvoeren van intakes, diagnostiek en kortdurende behandeling, (verdere) ontwikkeling en uitvoering van trainingen en cursussen op het gebied van preventie bij kinderen, jongeren en volwassenen (specialisatie: angst, depressie, subassertiviteit) en psychotherapie (zowel poliklinische als deeltijdbehandeling, klachtgerichte en persoonsgerichte psychotherapie, individueel en systemisch) bij  (jong)volwassenen.
Tevens heb ik mijn werk in de GGZ gedurende 4 jaar gecombineerd met het docentschap bij Fontys HBO; Pedagogiek, Tilburg (2002-2006). Daar heb ik modules ontwikkeld en verzorgd voor de Bachelor en Master (waaronder Preventie en (Cognitieve) Gedragstherapie) en begeleidde ik studenten tijdens hun afstudeerfase bij stage en praktijkgericht onderzoek.

Sinds april 2012 heb ik ervoor gekozen mijn loondienstverband bij GGZ Breburg op te zeggen en als zelfstandig ondernemer verder te gaan met psychologenpraktijk Bonne Chance. Deze bestaat inmiddels ruim 10 jaar. Ik werk daar met veel plezier!

In mijn vrije tijd houd ik van gezelligheid thuis samen met mijn dierbaren, de natuur ontdekken om ons heen en mindful wandelen in de omgeving voor meer rust, simpel fietsen in het zonnetje, lezen om mijzelf verder te ontwikkelen, mediterraan koken en samen eten, winkelen en trends ontdekken, maar vooral reizen en ‘ont-moeten’.

Ik ben getrouwd en moeder van twee zoontjes, een eeneiïge tweeling (geboren in 2018).

Mahatma Gandhi

Een betere wereld begint bij jezelf.